Cum să crești un canal de YouTube repede și eficient?

Blogging în 2009, vlogging în 2019

În ultimii ani se da o bătălie strânsă între textul scris și video marketing. Blogging-ul și site-urile media cu articole își au fanii lor, dar în același timp există sute de milioane de persoane pentru care cel mai plăcut mod de a se relaxa este un video de pe unul din canalele de YouTube preferate.

La capitolul video marketing avem la dispoziție o mulțime de programe și aplicații pe care le putem utiliza pentru a ne promova. Însă cel mai important și în același timp cel mai profitabil spațiu virtual pentru promovarea video rămâne YouTube.

YouTube este al doilea cel mai mare motor de căutare din întreaga lume după Google. Dacă am împărți conținutul în text și video, Google ar fi maestrul primului tip de conținut, iar YouTube al celui de-al doilea. Iar ca social influencer cunoașterea și acceptarea acestei reguli de bază a universului online, îți poate aduce o mulțime de beneficii, în primul rând financiare.

Cum să ajungi un social influencer în video marketing folosind YouTube?

Un social influencer este o persoană care prin rețelele sociale pe care le utilizează are puterea de a-și influența publicul. Cele mai importante trei rețele sociale cu ajutorul cărora poți ajunge un social influencer sunt: Facebook, Instagram și YouTube. Nu există o nișă anume pe care trebuie să o alegi pentru a deveni social influencer, dar important este ca numărul tău de urmăritori să fie de cel puțin câteva zeci de mii de persoane.

Înțelegerea fiecărei rețele sociale în parte și a modului ei de funcționare este vitală pentru a deveni un social influencer. În cazul construirii unui canal de YouTube de exemplu, există câteva trucuri pe care le poți pune în aplicare pentru a atrage rapid atenția publicului. Iar noi ți-am pregătit o listă cu cele mai importante dintre ele pentru ca tu să pornești cu dreptul în cariera ta de YouTuber.

Cum să crești un canal de YouTube?

#1 Alegerea nișei și a cuvintelor cheie este la fel de importantă ca pentru conținutul text

Pentru a deveni un social media influencer, nu trebuie să fii plăcut de toată lumea, ci să fii plăcut de persoanele cu interese comune cu ale tale, fiind acceptat ca profesionist în nișa în care activezi. De aceea, alegerea unei nișe ar trebui să pornească întotdeauna de la pasiunile pe care le ai. Îți place moda? Încearcă să devii un social influencer pentru cei pasionați de fashion; Îți place să citești? Fă-ți un canal de YouTube despre cărți; Și exemplele pot continua.

Va trebui să vorbești pe YouTube și dacă îți vei baza conținutul pe ceea ce îți place îți va fi infinit mai ușor să ții discursuri. De asemenea, așa cum ai observat deja, ca și pe Google, pe YouTube fiecare vizionare pornește de la o interogare cu un cuvânt cheie (pe lânga recomandări). Astfel, acoperind cu titlurile și descrierile videoclipurilor tale cât mai multe cuvinte cheie dintr-o anumită nișă, îți vei crește șansele de a câștiga popularitate în segmentul de piață în care activezi.

#2 Conținutul de calitate este cel care te urcă, dar și cel care te doboară

Legat de calitatea videoclipurilor tale, ideea principală este ca niciodată să nu scazi standardele. Dacă începi de undeva de foarte sus angajând fotografi sau producători video pentru primul videoclip, iar pe al doilea îl vei face homemade, cu siguranță publicul tău își va pierde rapid interesul.

Fă-ți un plan și alege de la început metode sustenabile de a produce videoclipuri pentru ca standardele să nu meargă niciodată în jos, ci doar pe aceeași linie și eventual în sus în dezvoltarea canalului tău de YouTube.

#3 Crearea unui brand personal uman îți aduce o audiență activă

Practic, orice rețea socială ai folosi ești un designer, iar contul tău este brandul pe care l-ai creat. De aceea dă-i de la început un nume extraordinar și adoptă un look profesional care să atragă audiența. Este vorba de unitate și de felul cum ești reprezentat de canalul tău. Făcând public exclusiv conținut de calitate și păstrând mereu standardele ridicate, audiența va începe să identifice canalul tău cu anumite calități pe care le caută în viața de zi cu zi. Ca în cazul unui brand de îmbrăcăminte, este foarte important să creezi impresia că ceea ce postezi este cool și la modă și cine te urmărește se alătură automat unui club exclusivist.

Pe de altă parte, orcât de mult ți-ai șlefui canalul din dorința de a a fi cu un pas mai aproape de perfecțiune, este foarte important să nu pierzi pe drum legătura cu audiența ta. Oamenii în general adoră brandurile umane, brandurile în spatele cărora găsesc o persoană reală cu care se pot identifica și de aceea oricare ar fi nivelul la care ai ajuns, trebuie măcar din când în când să relaționezi cu publicul, să-i arăți că ești prezent și să-i demonstrezi că ești deschis să-i asculți opiniile și să-i iei în seamă sfaturile.

#4 Video marketingul începe pe YouTube și se continuă pe alte rețele sociale

Nu aștepta o veșnicie să fii obeservat odată ce ai creat un video. Chiar dacă în acest moment nu este interesat de YouTube, o parte din publicul tău s-ar putea să fie pe alte rețele sociale și să trebuiască să-l agăți de acolo. Dacă nu ai încă audiență pe canalul de YouTube, dar ai prieteni pe Facebook și urmăritori pe Instagram, profită de popularitatea ta pe celelalte rețele sociale și dă sfoară în țară că acum ești și creator de videoclipuri.

#5 Nu te rușina să ceri atâta timp cât ești dispus să oferi

Odată ce ți-ai creat canalul de YouTube, stabilește-ți un program conform căruia să postezi conținut nou. Cu un video azi și altul peste două luni nu vei ajunge nicăieri cu canalul tău de YouTube și de aceea odată ce l-ai creat trebuie să fii dispus să te dedici lui și să-l accepți în viața ta ca pe o slujbă cum nu se poate mai reală, deoarece frecvența contează.

Pe de altă parte, cât timp oferi, nu te rușina să ceri în schimb pentru efortul tău like-uri și abonări. Gândește-te că tot ceea ce faci este în primul rând pentru publicul tău căruia vrei să-i oferi material de calitate și de aceea la sfârștiul fiecărui videoclip îți poți ruga audiența să te sprijine cu un like, să se aboneze la canalul tău și să-ți distribuie videoclipul. Astfel nu numai că vei începe să relaționezi cu publicul, dar îl vei face și să se simtă ca o parte importantă a canalului tău, ajutându-te să devii un social influencer.

Vrei să înveți cum să faci pas cu pas o bună cercetare de cuvinte cheie, care sunt uneltele și elementele pe care ar trebui să le folosești in promvoarea clipurilor? Cum să te promovezi practic pe YouTube folosind rețele precum Google Ads? Cum să caștigi efectiv bani dintr-un canal de YouTube?  Te așteptăm la următoarea sesiune a cursurilor MAKE IT ACADEMY. Workshopurile sunt cele unde vei trece mai departe de noțiunile introductive si vei învața tehnicile pentru creșterea unui canal de YouTube.