Trenduri Social Media si Facebook Ads in 2020

Suntem in continua miscare, in continua evolutie, fara optiunea de a “ramane in urma” daca dorim sa avem succes, atat pe plan personal cat si pe plan profesional. Pentru asta, trebuie sa fim mereu informati si sa imbratisam cat mai curand modificarile care apar in lumea online. Iata mai jos cateva sugestii pe care le puteti aplica in 2020 in strategia voastra de Social Media.

Go Dynamic!

Din lucrul in conturi, am observat ca Facebook ne indeamna sa mergem catre campanii, ad-uri, texte dinamice, care sa ofere posibilitatea algoritmului sa aleaga el insusi care sunt cele mai bune combinatii pentru obtinerea rezultatelor pe care le asteptam.

Mai exact, in ultima parte a anului 2019, au fost introduse pe langa dynamic ads pe care deja le folosim de ceva timp, responsive ads.  Acest tip de ad-uri au componenta dinamica la nivel de text si merita testate in 2020, daca nu ati facut-o deja.

Un side-effect al utilizarii campaniilor dinamice ar putea fi cresterea nevoii de a investi bugete mai mari. Acest lucru se va intampla pentru ca, discutand de machine learning vom avea nevoie de mai multe date pentru ca Facebook sa poata hotara care este cea mai buna combinatie de texte/produse pe care sa le afiseze, astfel incat sa atingem obiectivele pe care ni le stabilim. Se stie ca atunci cand avem multe date in cont, rezultatele obtinute la final de luna sunt mai bune, tocmai pentru ca Facebook are suficiente date de analiza. In cazul campaniilor dinamice, datele sunt esentiale.

Ai incredere in video

In 2020, video va fi in continuare in prim plan. Dupa ultimele analize alte We Are Social si Hootsuite, video-urile au un engagement mai bun decat orice alt tip de postare/ad.
In plus, prin video, putand sa transmitem mai multe informatii despre produsul/serviciul pe care il promovam, putem convinge mult mai usor userul sa actioneze (sa dea un click, sa caute mai multe informatii, sa cumpere un produs). Video ne ajuta, in concluzie si la performance, nu numai la branding, asa cum s-a considerat o buna perioada de timp.

Puterea Instagram

Dupa cum probabil stiti, Instagram a luat un avant impresionant in 2019, in Romania. Se asteapta ca  ascensiunea sa sa se mentina in 2020 si din ce in ce mai multi useri sa isi creeze conturi noi si sa devina din ce in ce mai activi pe aceasta platforma. Ce inseamna asta pentru noi ca marketeri? Inseamna ca avem o oportunitate de a ne creste vanzarile si awareness-ul si pe aceasta platforma, putem sa facem remarketing si catre cei care folosesc pe langa Facebook si Instagramul si sa crestem astfel numarul de touch-points pe care le avem cu userii nostri si ii vom apropia si mai mult de mult dorita conversie.

In alta ordine de idei, odata cu cresterea numarului de useri de Instagram in Romania, avand mai multe date, actiunile de performance de pe aceasta platforma vor avea rezultate din ce in ce mai bune. Atentie, insa, ce tipuri de produse promovam in Instagram. Ele trebuie sa fie potrivite pentru publicul din Instagram, pentru grupele de varsta prezente aici.

Budget optimization

O modificare anuntata de Facebook inca de anul trecut, va fi setarea automata in campanii, a optiunii de “optimizare buget”. Ce inseamna acest lucru mai exact? Inseamna ca incepand din acest an, vom putea seta bugetul numai la nivel de campanie, nu la nivel de adset, asa cum o puteam face pana acum. In aceasta situatie, algoritmul Facebook va hotara cum se va face split-ul de buget pe adset. Acest lucru poate duce la cresterea numarului de campanii intr-un cont, daca vom dori sa controlam manual bugetul alocat pe fiecare targetare (adset). In situatia in care vom dori sa lasam Facebook sa hotarasca ce buget aloca unei anumite targetari, atunci vom putea lasa structura de campanii la fel ca pana acum.

Spor la conversii in 2020 si haideti sa primim cu interes schimbarile din in acest an!

(Credits: Multumim trainerului nostru Livia Pupaza Nidelea pentru acest articol.)