Cele mai importante abilitati pentru marketeri in urmatorul deceniu

Un studiu Microsoft si-a propus sa identifice cele mai importante abilitati pentru specialistii in marketing in urmatorul deceniu.

Datele din studiu se bazeaza pe un sondaj LinkedIn realizat de Microsoft la nivel mondial.

Conform rezultatelor sondajului, cele mai importante abilitati pe care le pot avea marketerii in decada 2020-2030 sunt urmatoarele.

Competente specializate:

SEO
Analiza datelor
Copywriting
Analiza comportamentala
Automatizare

Competente generale:

Creativitate
Docilitate
Empatie
Adaptabilitate
Transparenta
In partea de sus a listei de abilitati gasim nesurprinzator SEO – optimizarea pentru motoarele de cautare. Cum marketerii trebuie sa fie acolo unde sunt si oamenii, iar Google este cel mai accesat site online, promovarea prin Google ramane cea mai importanta competenta pe care o poate avea un specialist in marketing in aceasta urmatoare decada.
Binenteles, acolo unde competitia o impune, specializarea in Google Ads ramane poate la fel de importanta, o buna vizibilitate sau prima pozitie pe Google insemnand de multe ori reclame Google bine optimizate. Copywriting-ul este un skill care merge mana in mana atat cu SEO cat si cu reclamele Google Ads.
Analiza datelor si analiza comportamentala sunt de asemenea esentiale pentru pregatirea unei campanii dar si masurarea succesului. Google Analytics si Google Tag Manager au devenit azi abilitati de baza necesare marketerilor, iar automatizarea poate face si ar trebui sa faca mai usoara munca oricarui specialist in markting in 2020.
Afla prin click pe urmatorul link mai multe despre studiul Microsoft.
Ar fi grozav sa existe o modalitate de a obtine rapid toate aceste abilitati, nu-i asa? Ei bine MAKE IT ACADEMY este exact programul pe care ar trebui sa il urmezi pentru a obtine sau pentru a iti imbunatati toate aceste abilitati. Te asteptam sa ocupi din timp un loc la urmatoarea sesiune!