Ce este un T-Shaped marketer?

Daca nu ai mai auzit de un T-shaped marketer pana acum, ar fi cazul sa te familiarizezi cu denumirea si ce inseamna, pentru ca a devenit ceva destul de important, de care ai putea sa te lovesti la un interviu sau in discutii cu alti profesionisti din domeniu.

Motivul pentru care din ce in ce mai multa lume vrea sa devina T-shaped marketer este deoarece acestia au o imagine mai buna, acest lucru fiind legat de faptul ca au rezultate mult mai bune decat ceilalti marketeri.

Ce este un T-Shaped Marketer?

Concret, este cineva care are o intelegere de baza a tuturor domenilor marketingului online (SEO, PPC, Social Media etc.), lucru care il ajuta sa poata crea strategii de marketing cu adevarat performante.

De asemenea un T-shaped Marketer cunoaste insa in detaliu un domeniu anume, cum ar fi Google Ads, SEO, sau Social Media si are rezultate care pot demonstra acest lucru.

Astfel, partea orizontala din “T” reprezinta cunostintele generale de marketing online. Toate componentele marketingului online care ar trebui sa iti fie familiare. Iar partea verticala a “T”-ului reprezinta domeniul in care esti expert. In exemplul din imaginea de mai sus Social Media cu platformele ei specifice.

Ce beneficii aduce un T-Shaped marketer?

Marketerii T-shaped sunt deci generalisti cu o singura specializare. Chiar daca preponderent se ocupa de un singur tip de campanii sa spunem, ei se pot uita la toata strategia de marketing, pot intelege oricare parte a ei, pot gandi cum se leaga toate componentele marketingului online intre ele, si mai ales cum pot ajuta la indeplinirea obiectivelor. Iar acest lucru ii face foarte valorosi.

Un marketer T-shaped il poate ajuta pe un client cu strategia de marketing de la A-Z. Desi pot sa creeze strategii de marketing foarte bune din punct de vedere SEO sa zicem, ei vor stii sa aleaga cea mai buna strategie din toate punctele de vedere. Se vor concentra astfel nu doar pe aducerea de mult trafic organic, ci pe cel mai bun tip de trafic organic, cel care aduce mai multe conversii.

Probabil ti-ai dat seama deja ca toti membrii un echipe de marketing ar trebui sa fie T-shaped marketeri. Sa inteleaga importanta celorlalte canale si cum se pot ajuta intre ei pentru indeplinirea obiectivelor comune ale afacerii.

Cum poti deveni un T-Shaped Marketer?

Incepe cu o intelegere generala a principiilor de baza ale marketingului. Cursurile de marketing digital (precum cursul nostru de marketing online) iti pot pune rapid o baza necesara, iar cursurile de specializare (precum cursurile de SEO, Google Ads, Social Media etc) te vor ajuta sa devii expert intr-un anumit domeniu.

Gandeste-te care sunt componentele marketingului online pe care nu le intelegi foarte bine, dar si domeniile pe care ti-ai dori sa le stapanesti pe deplin, si urmeaza cursuri prin care sa te instruiesti si sa tii pasul cu schimbarile din industrie.

S-ar putea sa fii priceput la SEO, dar sa ai nevoie sa iti imbunatatesti abilitatile de content writing. Sa fii iti placa Social Media dar sa nu stii cum sa te folosesti de Youtube Ads, Youtube fiind totusi cea mai mare retea sociala in acest moment.

Sa devii un T-Shaped marketer este unul dintre cele mai valoroase lucruri pentru cariera ta, si cel mai rapid o poti face urmand cursurile MAKE IT ACADEMY. Te asteptam sa ocup din timp locul dorit.