Instrumente marketing online

Gasesti in acest articol o serie de instrumente utile pentru cei care lucreaza in domeniul marketingului online. De cand le-am descoperit noi am tot revenit la ele, asa ca ne-am gandit sa le impartasim si celor care ne urmaresc noutatile.

Instrumente marketing online

1. Canva – Creezi imagini cu citate sau diverse mesaje, pe care le poti folosi pe blog, in promovarea prin retelele sociale sau in alte campanii. Template-uri frumoase de pornire.

2. BuiltWith – Daca vrei sa vezi cu ce platforma sau tehnologii a fost creat un site, este suficient sa ii introduci adresa in BuiltWith si sa citesti analiza rezultata.

3. Unsplash, Freepik, StockSnap.io – Fotografii frumoase, de dimensiuni mari, pe care le poti folosi fara grija copyright-ului pentru ca sunt gratuite.

4. IFTTT – Automatizezi diverse lucruri care te intereseaza, conectand aplicatii intre ele. Poti cauta printre “retetele” (comenzile create de altii) sau poti compune unele noi. Imaginatia este limita.

5. WayBack Machine – Un site care pastreaza o arhiva a paginilor web si care iti permite sa vezi cum au evoluat site-urile al carui istoric care te intereseaza.

6. ClickTale, CrazyEgg, Hotjar – Afli care sunt zonele fierbinti sau cele reci ale paginilor site-ului tau si poti vedea inregistrari individuale ale activitatii vizitatorilor pe site-ul tau.

7. Pixlr.com – un fel de Photoshop, doar ca online, gratuit, si care nu trebuie downloadat. Salveaza imaginile in format .jpg / .png dar si in format .pxd, pentru o re-editare usoara.

8. Periscope, Blab, Meerkat, Youtube Live, Facebook Live, Google Hangouts, Skype – oricare poate fi folosit pentru streaming live

9. Trello, Evernote, Basecamp – Instrumente pentru organizarea informatiilor si a activitatilor tale, sau ale echipei.

10. HootSuite, Buffer, Sprout Social – Unelte de social media management, utile pentru gestionarea mai multor profiluri, pagini si automatizari.

11. Buzzsumo, Alltop, HolyKaw – ideale pentru a gasi cele mai share-uite pagini web despre anumite subiecte sau pe anumite site-uri.

12. Hyperlapse, Layout, Boomerang – aplicatii Instagram pentru a crea clipuri video time-lapse, ciclice, sau colaje de imagini.

13. Camtasia – Screen Recorder si editor video pentru Windows.

14. PremiumBeat, Youtube Free music – Muzica si sunete ce se pot folosi gratuit pentru videouri.

15. Uberflip – Afiseaza continut diferit pe site, in functie de cine il viziteaza si setarile facute.

16. Yoast SEO – plugin WordPress gratuit ce ajuta la optimizarea site-ului si a postarilor.

17. Instapage, Unbounce – creare rapida de pagini pornind de la template-uri pre-existente.

18. Powtoon – Creare de video cu animatii si alte prezentari.

19. Copyscape – Poti gasi continut duplicat pe site-ul/ site-urile proprii sau pagini care au copiat continutul tau.

20. Easel.ly, Infogr.am, Piktochart – instrumente gratuite pentru crearea de infografice.

Te asteptam la cursuri pentru a afla mai multe informatii utile despre marketingul online. Programul cursurilor cu locuri libere se gaseste in partea de jos si de pe coloana din dreapta a site-ului, in formularul de inscriere.