Marketingul digital si generatia milenialilor

Cei mai tineri din generatia milenialilor au crescut intr-o lume in care Facebook-ul a existat dintotdeauna, iar cei mai maturi au adoptat tehnologia folosita in marketingul digital inca din facultate sau din primii ani in campul muncii. Nu e deci de mirare ca aleg sa se axeze pe acest domeniu, pentru multi este o imbinare a placutului cu utilul.

Milenialii au si alte avantaje in ochii angajatorilor: in ciuda miturilor, acestia sunt extrem de competitivi si mult mai loiali companiilor in care lucreaza decat predecesorii lor, cei din generatiile Baby Boomers sau X. Mai mult, vin cu perspective noi, si sunt porniti sa schimbe lumea prin intermediul tehnologiei. Exact ce ti-ai dori de la un profesionist in marketing digital.

Provocarile care apar cand angajezi tineri din generatia milenialilor

Problema angajarii tinerilor din generatia millenials nu este ca fac parte dintr-o generatie entitled sau incapatanata. Problema este tocmai ca sunt tineri iar angajatii tineri au nevoie in general de indrumare si instruire. Cateodata vor considera ca stiu ceva cand de fapt nu este chiar asa, sau vor sa evite abordarea “old school”, chiar si atunci cand e vorba de marketing sau de educatie, chiar daca metodele deja testate ar aduce rezultate bune si rapide.

Tinerii din generatia milenialilor au in general o atitudine relaxata care da impresia ca nu ar fi interesati de lumea afacerilor. Nu e greu de inteles de unde a aparut aceasta perceptie, mai ales daca ne uitam la “milenialul-sef” – Mark Zuckerberg – care e vazut doar rareori in altceva in afara de blugi si tricou. Nici Steve Jobs nu prea purta insa costume.

Milenialii prefera o abordare flexibila atat in ce priveste imbracamintea, cat si programul de lucru, iar companiile de marketing digital tind sa promoveze o atmosfera relaxata, si sa accepte diverse tipuri de colaborare, totusi, daca mediul companiei tale este diferit de acesta, stabileste standardele si comunica asteptarile de la bun inceput.

Profita de punctele forte

Milenialii intuiesc si se adapteaza la trendurile si situatiile care apar in online. Este exact ce vrei si ai nevoie de la echipa de marketing digital. Gaseste o cale sa profiti de punctele lor forte, fie ca e vorba de un anume canal de social media pe care il stapanesc foarte bine sau ca au cunostinte avansate despre analize web.

Tinerii generatiei mileniale obtin rezultate mai bune intr-un mediu competitiv dar si plin de recompense. Sunt tineri care au crescut inconjurati de jocuri, asa ca nu iti fie teama sa prezinti lucrurile sub forma unuia. Incapatanarea lor se va traduce in persistenta pentru a indeplini obiectivele propuse.

Este estimat ca pana in 2025, 75% din forta de munca va fi formata din generatia mileniala. Aceasta generatie unica are mai multe puncte pro decat contra, si este foarte probabil ca cele mai multe critici la adresa ei sa se bazele pe aceeasi mentalitate de “copiii din zilele astea” care a urmarit fiecare generatie pana acum.

In realitate, tinerii generatiei milenialilor prospera pe piata muncii. Multi dintre membri mai in varsta ai acestei generatii, cei peste 30 de ani, au fost deja promovati in functii de conducere si au in subordine echipe din care fac parte membri din mai multe generatii.

Daca esti in cautarea unui angajat pe postul de digital marketer cauta-l deci pe milenialul care lipseste din echipa ta. Iar daca esti un milenial care isi cauta cariera potrivita, marketingul digital poate fi exact ceea ce iti trebuie.