8 trenduri noi in marketingul digital
In ultimii 15 ani am asistat la trecerea de la tehnicile marketerului ce descoperea online-ul (sondaje, newslettere in masa), la un marketing mai rafinat (promovarea prin motoarele de cautare, analiza vizitatorilor site-ului cu Google Analytics, newslettere spre baze de date segmentate, analiza ratelor de deschidere si click, site-uri responsive si aplicatii pentru mobil), si care continua sa evolueze odata cu cresterea pietei de online si intensificarea concurentei. In acest articol va prezentam 8 noi caracteristici ale marketingului online, ce fac parte azi din viata marketerului modern.
8 trenduri noi in marketingul digital
1. Campanii integrate de comunicare – Campaniile de marketing exploateaza toate canalele si formatele disponibile online pentru a ajunge la clientii potentiali. Bugetul alocat publicitatii online il depaseste pe cel traditional si cuprinde bugete de testare.
2. Social Media se transforma in interactiuni live si mesaje instante – Live streamingul si mesageria instant sunt cai pentru dezvoltarea de noi experiente personalizate si interactive cu sanse ridicate de conversie, in special pentru generatia Z, mobila.
3. Analiza comportamentului online al cumparatorilor – Se studiaza la nivel psihologic deciziile luate de utilizatori, specialistul e-commerce avand cunostinte de neuromarketing, si se urmareste detaliat calea urmata de clienti (mouseflow & path).
4. Continut creat strategic pentru pozitionarea ca lider – Articolele, postarile si site-urile ce formeaza sau sustin prezenta online sunt create pentru a se obtine rolul de lider online informal, sursa principala de informatii in beneficiul grupului vizat.
5. Business intelligence pentru o promovare eficienta – Prin conectarea datelor colectate prin site si aplicatii, si a celor din CRM cu platforme de promovare online ca Google AdWords, se fac filtrari legate de zone, ore si bid-uri ce eficientizeaza cheltuirea bugetelor.
6. Automatizarea marketingului pe baza de secvente – Campaniile de marketing sunt declansate pe baza evenimentelor si a punctului din sales funnel in care se afla potentialul client, pentru ca mesajul sa fie trimis in cel mai potrivit moment.
7. Marketing bazat pe performanta – Indicatorii de performanta si ROI-ul activitatilor de marketing sunt urmariti si raportati utilizand platforme ca Google Analytics. Se alege promovarea prin retea de afiliere sau sistem de afiliere propriu.
8. Experiente customizate, publicitate nativa – Se foloseste experienta individualizata pentru fidelizarea clientilor si personalizarea pentru reducerea efectului de adblock. Continutul se adapteaza la forma si functia mediului editorial in care apare.
Te asteptam la Make It Academy pentru o specializare completa in marketingul digital. Programul urmatoarelor cursuri cu locuri libere se gaseste in partea de jos si de pe coloana din dreapta a site-ului, in formularul de inscriere. Pentru mai multe informatii ne poti contacta la office@makeitacademy.com sau la 0764 118 196.