Cât de mult vă avantajează ca angajator ca angajații să urmeze cursuri?

Educația nu trebuie să ia sfârșit odată cu părăsirea băncilor școlii. Pentru ca un angajat să aibă un randament bun la locul de muncă, este necesar ca el să se dezvolte continuu și să obțină noi abilități menite să-l ajute la îndeplinirea mai rapidă și mai eficientă a sarcinilor de serviciu. Acest lucru se poate realiza prin asigurarea unor cursuri de formare profesională în cadrul unei instituții acreditate sau prin training-uri efectuate de specialiști chiar la sediul companiei dumneavoastră.

Ce înseamnă formarea profesională și cât de mult vă avantajează pe dumneavoastră ca angajator?

Asigurarea programelor de formare profesională este o obligație prin lege a angajatorilor. În cazul companiilor mari, cu mai mult de 21 de angajați, angajatorul trebuie să ofere soluții de formare profesională în mod echitabil și indiferent de poziția pe care o ocupă, tuturor salariaților săi cel puțin o dată la doi ani. În cazul firmelor care au mai puțin de 21 de angajați, responsabilitatea de a-și forma salariații revine angajatorului odată la cel puțin trei ani.

Când programele de formare profesională au loc la inițiativa angajatorului, acesta este obligat să suporte integral toate cheltuielile. Pe de altă parte, când solicitarea de formare profesională vine din partea salariatului, angajatorul se poate oferi să plătească doar parțial costul pregătirii.

Deși la prima la prima vedere măsurile stipulate în Codul Muncii cu privire la formarea profesională a angajaților par să vină doar în folosul salariaților, în realitate ele oferă o mulțime de beneficii reale și pentru angajator.

Formarea profesională a angajaților înseamnă o adaptare mai facilă la piața muncii. Ea ajută angajatorii în procesul de recrutare, oferind posibilitatea de instruire a angajaților acolo unde există loc de evoluție. De asemenea, stimulează mobilitatea forței de muncă și capacitatea angajatului chiar dacă acesta are deja experiență. Un angajat bine pregătit în domeniul în care activează este un angajat valoros pentru compania în cadrul căreia își desfășoară activitatea.

Doar printr-o cunoaștere detaliată a celor mai noi tehnici de utilizare a resurselor pe care le are la dispoziție un angajat este capabil să lucreze eficient, să contribuie la creșterea cifrei de afaceri și să reducă volumul cheltuielilor suportate de companie. Cursurile de pregătire profesională deschid mintea angajaților și le oferă noi perspective.

Există situații în care companiile dispun de echipamente performante, dar munca angajaților se desfășoară cu greutate din cauza lipsei de experiență în utilizarea acestora. Acest scenariu nu este unul favorabil companiei, dar se poate schimba ușor prin intermediul unor cursuri acreditate. De asemenea, în cazul firmelor cu angajați foarte bine pregătiți, dar care nu cunosc limbi străine, pentru a face posibilă extinderea afacerii în afara granițelor țării, cursurile de specializare sunt mult mai convenabile decât recrutarea și pregătirea de la 0 a unor angajați noi.

Importanța actului adițional la contractul individual de muncă pentru asigurarea unui cadru prielnic pregătirii profesionale

Semnarea unui act adițional la contractul individual de muncă în urma asigurării cursurilor de pregătire profesională este o măsură legală ce vine în ajutorul angajatorilor care promovează dezvoltarea abilităților angajaților lor.

În schimbul pregătirii, angajatorul poate impune unui angajat să nu părăsească unitatea pentru cel mult doi ani de la finalizarea cursului, în funcție de durata de participare. Astfel, în calitate de angajator vă asigurați că investiția făcută vine în folosul companiei și maximizării randamentului.

Avantajele trainingurilor private la sediul companiei

În afara cursurilor de grup desfășurate la sediul nostru, susținem și traininguri personalizate la sediul firmelor, al nostru sau online. Ele sunt ideale pentru angajatorii care doresc ca întreg trainingul să fie doar despre o anumită afacere sau domeniu.

Chiar și atunci când angajatorii își încurajează angajații să se specializeze, există cazuri în care din motive personale aceștia nu sunt atrași de perspectiva perfecționării.

Salariații cu copii mici și cu un număr mare de responsabilități pe plan familial de exemplu, percep ca un motiv de stres participarea la un curs de formare profesională dacă acesta are loc în afara orelor de program, indiferent dacă li se oferă posibilitatea de a-și lua concediu în alte zile. Dar asta nu înseamnă că ei nu își doresc să devină mai buni și să se specializeze. Însă oricât de important ar fi serviciul, așa cum e normal, familia și programele gândite în avantajul copiilor devin o prioritate.

De aceea, nu ratați șansa de a transforma un angajat bun într-unul strălucit din cauza programului!

– Solicitați traininguri personalizate în timpul săptămânii

Nu doar în weekend, și nu doar la sediul centrului, ci și în spațiul pe care îl alegeți dumneavoastră în cadrul firmei și la orele convenabile pentru angajați puteți să organizați cursuri de formare profesională pentru angajați de elită.

– Oferiți zile libere în timpul săptămânii pentru cursuri urmate în weekend sau după program

Doar astfel angajații vor putea urma orice curs pe care și-l doresc, unele traininguri având doar opțiunea de a se desfășura în weekend sau după program.
Vrei să le oferi chiar de acum angajaților tăi o bună pregătire ce va conduce și la dezvoltarea afacerii tale? Trimite-le linkurile site-urilor noastre și încurajează-i să se înscrie la cursurile pe care și le doresc, pentru o cât mai bună pregătire în marketing online, dar nu numai:

https://makeitacademy.com
https://cursurimarketingonline.ro/

Ocupă din timp locul dorit!