Cum sa obtii rezultate mai bune cu marketingul digital

In acest articol iti prezentam cateva sfaturi pentru un marketing digital mai bun, mai de succes, care sa te ajute in obtinerea rezultatelor dorite.

1. Seteaza obiective, monitorizeaza si ajusteaza

Un mare avantaj al marketingului digital fata de cel traditional este detaliul in care se poate masura rentabilitatea investitiei. De aceea trebuie sa inveti sa folosesti uneltele de web analytics care iti permit sa verifici, adesea in timp real, daca bugetul si eforturile tale de marketing obtin rezultatele dorite sau care sunt lucrurile pe care ar fi bine sa le modifici.

2. Trimite informatiile cat mai tintit

Toate canalele digitale devin tot mai saturate cu continut, si chiar si continutul foarte bun poate fi greu de descoperit daca nu este trimis spre publicul potrivit la momentul potrivit. Foloseste functiile platformelor de socializare de analiza a comportamentului, ce permit identificarea acelor persoane cele mai dispuse sa indeplineasca o anumita actiune sau asemanatoare cu cei care au indeplinit obiectivele dorite.

3. Dezvolta continut relevant, interesant si motivant

Continutul personalizat, care rezoneaza cu publicul tinta, este cel care atrage indeplinirea obiectivelor. Pentru a scrie continut relevant trebuie sa iti cunosti foarte bine publicul tinta, sa intelegi ce nevoi are, cum ii place sa primeasca informatia, unde o cauta, lucruri ce se invata fie prin angajarea in discutii cu acesta sau, mai simplu, folosind instrumentele digitale pe care le avem azi la dispozitie.

4. Profita de beneficiile clipurilor video

Video este o modalitate extrem de eficienta de a comunica, un clip fiind procesat de 60 de ori mai rapid decat mesajele scrise. Clipurile video aduc cu 40% mai multe clickuri, cresc vizitele cu pana la 300%, si timpul petrecut pe site cu pana la 2 minute. Videoclipurile sunt deci o solutie excelenta pentru scaderea ratei de respingere a site-ului si imbunatatirea interactivitatii pe canalele de comunicare.

5. Experienta mobile pe primul loc

62% din consumul de continut digital se realizeaza acum pe platformele mobile. Asigura-te ca experienta celor care viziteaza canalele de marketing digital de pe mobil este una cel putin la fel de buna cu a celor care viziteaza de pe desktop. Analizeaza rata de conversie si ia masurile necesare, inclusiv crearea unei aplicatii dedicate, daca aceasta poate si o solutie buna pentru publicul tau tinta.

6. Experimenteaza

Cum marketingul digital ofera posibilitatea de a testa eficacitatea mesajelor, tipului de continut, tipului de trafic atras si asa mai departe, profita la maxim si testeaza constant pentru a le gasi pe cele cu cel mai bun impact. Inainte de orice campanie cu buget semnificativ fa cel putin un test A / B pe un esantion mic pentru a determina cel mai eficient titlu, cea mai buna imagine, cel mai bun segment.

Invata practic, rapid si structurat toate informatiile de care ai nevoie pentru a obtine rezultate mai bune urmand Academia de Marketing Digital MAKE IT ACADEMY, sau cursurile noastre, de scurta sau lunga durata, care te intereseaza in special. Vei invata de la specialisti care lucreaza zilnic in domeniu care sunt strategiile actuale care functioneaza, uneltele pe care ar trebui sa le folosesti, ce sa eviti, ce sa faci neaparat si cum sa iti organizezi activitatile.