Curs Cybersecurity pentru Marketeri si Antreprenori

Curs Cybersecurity pentru marketeri si antreprenori

– PROTEJAREA CONTURILOR SI A SITE-URILOR IMPOTRIVA ATACURILOR CIBERNETICE –

Este o zi ca oricare alta, pana cand deschizi mailul si descoperi ca pe Facebookul si Instagramul firmei tale au rulat in ultimele ore reclame in valoare de mii de euro neaprobate de tine sau de echipa ta. Hackerii au obtinut acces la un cont de Facebook ce iti administreaza pagina firmei, s-au pus administratori la conturile tale de reclame Meta, au schimbat limitele setate de tine si ti-au consumat tot bugetul firmei, promovand afacerile lor de tip spam prin reclame care ti-au epuizat rapid toti banii aflati la acel moment in cont. Nici Facebook, nici banca, si niciunul din angajatii tai nu au putut face ceva sa opreasca acest lucru.

Este un scenariu pe cat de tragic pe atat de des intalnit. Cu siguranta si tu stii cel putin o persoana sau o firma care a pierdut un cont sau o pagina cu multi urmaritori. Pe langa pierderile financiare si pierderea contului si a paginilor cu urmaritori care iti sustin afacerea, se adauga stresul emotional si timpul pierdut in a identifica cum s-a intamplat asta, cum sa opresti atacul, cum sa te protejezi impotriva a ceea ce s-ar mai putea intampla rau. Acelea sunt zilele de iad in care oamenii regreta ca nu au acordat mai multa atentie securitatii online si incep sa afle cate lucruri nu stiau de fapt despre cum sa se protejeze online.

Te gandesti insa ca tu sigur faci si stii deja destule, nu are cum sa ti se intample tie. Ai sistemele la zi, ai un antivirus instalat, nu dai click pe linkuri suspecte, ai o parola unica si sigura, si folosesti chiar 2FA sau MFA. Daca ar mai fi fost ceva, ai fi aflat probabil din online sau de la persoanele din jurul tau. Plus ca daca nu ti s-a intamplat pana acum, inseamna ca esti bine protejat. Din pacate insa lucrurile de mai sus reprezinta o minima igiena online, care desi poate pune piedici in calea atacurilor, nu le pot opri daca ai facut alte greseli despre care nu prea vorbeste nimeni.

De aceea am pregatit un curs nou atat pe piata din Romania cat si din lume, cu informatii despre cum sa iti protejezi afacerea in mediul online ca marketer, freelancer sau antreprenor. Un curs care nu necesita cunostinte prealabile de networking sau intelegerea diversilor termeni folositi in securitate. Un curs practic de cybersecurity care va oferi nu doar cunostinte de baza, ci si sesiuni de exercitii si verificari, pentru obtinerea de abilitati practice care va vor proteja afacerea online.

 

CUI SE ADRESEAZA CURSUL

Nu toti suntem la fel de vizati de atacurile cibernetice. Detinatorii si angajatii firmelor care administreaza conturi de publicitate platita atrag atentia hackerilor. Marketerii, freelancerii si antreprenorii sunt in special vizati de hackeri datorita permisiunilor pe care le au la conturile de publicitate, la administrarea paginilor firmei si a site-ului firmei, dar si la bazele de date cu informatiile clientilor.

Un atac cibernetic asupra unui brand poate afecta grav reputatia si increderea clientilor si poate avea repercursiuni financiare greu de suportat de afaceri. Cursul va ajuta la cresterea gradului de constientizare asupra riscurilor cibernetice, dezvoltarea unor competente practice pentru protejarea afacerii online si imbunatatirea credibilitatii profesionale prin angajamentul fata de securitatea cibernetica.

 

DETALII CURS

Pret standard: 300 de lei/ora/persoana
Locatie: online sau la sediul firmei
Durata: minim 2 ore
Pot participa persoane fara cunostinte prealabile de cybersecurity

 

CUPRINSUL CURSULUI

In cadrul orelor de curs veti invata despre:

– Cum sa va protejati de amenintarile digitale.
– Identificarea si evitarea atacurilor de phishing.
– Masuri de securitate pentru protejarea conturilor si a site-ului impotriva atacurilor.
– Prevenirea pierderilor financiare cauzate de atacuri cibernetice.
– Prevenirea accesului neautorizat la datele clientilor.
– Cum sa va protejati comunicarile online.
– Protejarea dispozitivelor si datelor in timpul lucrului remote sau a calatoriilor de afaceri.
– Impactul unui atac cibernetic asupra reputatiei si solutii preventive.
– Protejarea informatiilor pe dispozitivele mobile in contextul cresterii utilizarii acestora.
– Protejarea identitatii digitale si prevenirea furtului de identitate.
– Cum sa gestionati rapid si eficient incidentele de securitate atunci cand acestea apar.
– Cum sa recuperezi imaginea de brand dupa un incident.

 

Cursul este unul interactiv, contine exercitii si teme de lucru si are rolul de a va ajuta sa identificati masurile de securitate necesare pentru protejarea conturilor, a paginilor si a site-urilor web impotriva atacurilor, in special impotriva pierderilor financiare asociate cu atacurile cibernetice.

Acest curs nu numai ca va va oferi cunostinte extinse despre securitatea cibernetica aplicata in contextul afacerilor online, dar va va ajuta sa dezvoltati abilitati practice pentru a va proteja afacerea in mediul online. Fiind informat si pregatit, veti spori securitatiea online a afacerii pe care o promovati sau o administrati.