De ce să alegi o carieră în digital marketing și să îi pui bazele chiar acum?

Ești la început de drum și nu știi ce carieră să alegi pentru viitorul tău? Sau vrei să faci o schimbare radicală în viața ta și să începi să lucrezi într-un domeniu provocator, care îți oferă o mulțime de oportunități de dezvoltare și promovare? Pune bazele chiar acum unei cariere în digital marketing și un viitor satisfăcător financiar dar și incredibil de palpitant este ca și asigurat.

De ce o cariera in digital marketing?

Dacă îți vei construi o carieră în digital marketing vei avea de lucru cu o mulțime de medii de promovare și publicitate și vei căpăta o serie de aptitudini prin care te poți susține financiar toată viața.
Dacă alegi o carieră în digital marketing, te poți specializa într-una din următoarele nișe de mai jos sau poți alege două, trei sau chiar mai multe pentru maximizarea rezultatelor:
●     Content marketing
●     Marketing automation
●     Social media marketing
●     Search engine marketing
●     Influencer marketing
●     Data / web analytics
Fiecare din nișele de mai sus are propriile provocări, dar în mare, toate se concentrează pe aceleași idei de bază. Scopul marketingului este de a atrage atenția unui public cât mai numeros cu privire la produsele sau serviciile pe care dorești să le promovezi.
În calitate de profesionist în digital marketing persoanele fizice și companiile te vor plăti pentru a le crea conținut de calitate prin care să se promoveze, pentru a le spori traficul pe site-urile pe care le administrează și nu în ultimul rând, pentru a face cunoscut mesajul lor unei audiențe dispuse să investească în produsele și serviciile pe care aceștia le oferă, generând venit.

Cum să pornești o carieră în digital marketing

Pentru a-ți începe cariera în digital marketing este esențial să obții mai întâi niște aptitudini de bază. Te ajută mult dacă ai mai lucrat în calitate de creator de conținut, website developer sau website designer și cunoști într-o oarecare măsură anumite aspecte din mediul online. Dacă nu, înainte de primul pas către obținerea de venituri din această carieră, o serie de cursuri de specializare sau absolut vitale pentru succesul viitor.
Ca să ai cereri de la clienți interesați de digital marketing trebuie să-ți construiești un portofoliu și să-ți definești prezența online. Arătând lumii de ce ești capabil îți va aduce popularitate și implicit motivație financiară.
Oricât ai studia, nu îți va fi posibil să fii la curent cu tot ceea ce este nou pe piață, deoarece marketingul digital este un domeniu în continuă evoluție. Dar așa cum am spus și mai sus, poți avea una sau mai multe specializări pe care să te concentrezi și cu ajutorul cărora să obții rezultate.
Dar indiferent de specializarea sau specializările pe care le alegi, trebuie să conștientizezi încă de la început că va trebui să fii prezent în mediul online și să permiți clienților să te găsească. Dezvoltă-ți conturile create pe rețelele sociale și fă-le să arate cât mai profesional. Crează-ți un site cu un blog complex care să te reprezinte și pe care să-l treci obligatoriu pe cartea de vizită pentru ca cei cu care vei colabora să înțeleagă dintr-o singură privire ce poți să le oferi. Iar dacă nu știi de unde să începi cu toate acestea, revenim la ideea anterioară și subliniem încă o dată importanța cursurilor de specializare pentru succesul unei cariere în digital marketing.
Interesat sa te pregatesti rapid pentru o cariera in marketing digital? Te așteptăm la următoarea sesiune a cursurilor MAKE IT ACADEMY. Ocupa din timp locul dorit!