Domeniile care obtin cele mai mari beneficii prin marketingul digital

Companiile inteleg azi importanta de a fi prezente in spatiul digital si, prin urmare, acum firme din toate sectoarele posibile au prezenta online. Orice companie poate beneficia in urma unei bune prezente digitale, dar in unele sectoare beneficiile obtinute prin marketingul digital sunt mult mai mari decat in altele. Iata in continuare o lista cu acele industrii care inregistreaza un nivel ridicat de rentabilitate a investitiei (ROI) in urma campaniilor de marketing digital.

Industria sanatatii

Atunci cand intampinam probleme de sanatate, primul lucru pe care cei mai multi dintre noi il facem este sa verificam online ce pot insemna simptomele pe care le resimtim, sau daca prietenii din social media ne pot recomanda un medic la care sa mergem. Din acest motiv, companiile din domeniul sanatatii pot obtine in urma campaniilor de marketing digital rezultate foarte bune. O prezenta online si in special in social media puternica si un site bine optimizat pot reprezenta moduri principale de aducere a clientilor in clinica.

Industria de divertisment

Cu o buna strategie de marketing digital, artistii si companiile de divertisment isi pot transforma vizitatorii site-ului si fanii din retelele sociale in participanti la concerte, clienti care sa ii aleaga pentru evenimentele lor, sau ajutoare in promovarea online, daca reusesc sa ii convinga pe acestia sa distribuie mai departe imagini si clipuri din cadrul spectacolelor. Avand in vedere informatiile aprofundate pe care retelele sociale le detin acum, conectarea cu utilizatorii care au nevoie de anumite servicii in viitorul apropiat sau carora e cel mai probabil sa le placa tipul de divertisment oferit de artisti este acum foarte mare.

Industria alimentara

Companiile din domeniul alimentar cu reclame bine optimizate au parte de rezultate excelente mai ales cand prezinta fotografii sau clipuri irezistibile cu produsele lor inaintea orelor de masa, sau cand reclamele lor sunt foarte la indemana utilizatorilor care cauta online anumite produse sau produse cu un anume fel de livrare. Distribuirea de mesaje dese in feed-urile sociale este strans legata de recurenta achzitionarii servicilor in domeniul alimentar tocmai din acest motiv, consumatorii fiind mult mai eficient tentati online in cateva secunde, la momentul potrivit cu media atragatoare, decat prin alte metode de marketing.

Industria auto

De la reclamele din reviste la reclamele la televizor, marketingul a fost intotdeauna o parte integranta a industriei auto. In ultimul timp, mediul digital a devenit primul canal al industriei pentru atingerea potentialilor clienti. Potrivit eMarketer, companiile majore de automobile isi maresc in mod constant bugetul pentru publicitatea online, ce permite directionarea mesajelor spre targeturi demografice foarte bine definite.

Marketingul digital produce vanzari remarcabile pentru toate aceste industrii dar nu numai, alte domenii care obtin beneficii mari prin marketingul digital fiind si turism, finante, judiciar si tehnologic. Chiar daca firma dumneavoastra nu se regaseste in domeniile mentionate, profitati de promovarea online pentru a desfasura campanii bine targetate prin care sa ajungeti la publicul tinta.