5 statistici interesante marketing digital

In acest articol iti prezentam 5 din cele mai interesante statistici din zona marketingului digital, din ultima perioada.

40% din consumatori au abandonat un brand din cauza lipsei de valori sociale

Rezultatul unui studiu MediaCom pe 2000 de consumatori a aratat ca acestia abandoneaza acele branduri care nu demonstreaza responsabilitate sociala, 63% dintre ei fiind de parere ca brandurile ar trebui sa ajute societatea si sa actioneze in privinta minimizarii impactului activitatilor economice asupra mediului.

Studiul a aratat si ca exista un nivel ridicat de scepticism legat de responsabilitatea sociala declarata de branduri, 65% din respondenti fiind de parere ca brandurile isi supraestimeaza implicarea. Puterea unui brand social se reflecta in cat de mult sunt consumatorii dispusi sa plateasca – unul din doi respondenti spunand ca ar plati de doua ori mai mult un brand care sustine o cauza importanta pentru ei.

Instagram – reteaua care afecteaza cel mai mult sanatatea mintala

In urma unui sondaj asupra 1000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, Societatea Regala de Sanatate Publica a constat ca Instagram are cel mai mare impact negativ asupra sanatatii mintale a tinerilor, bazat pe impactul acestui canal asupra a 14 aspecte ce tin de sanatatea si bunastarea psihica printre care anxietate, singuratate, imagine corporala, identitate de sine si somn.

La polul opus, YouTube a fost considerat cel mai pozitiv canal, obtinand rezultate bune pentru 9 din cele 14 categorii (dar cu un scor deosebit de rau pentru impactul asupra somnului).

3 din 5 cosumatori considera ca nu sunt targetati bine de marketeri

O cercetare BlueVenn a aratat ca 58% dintre consumatori considera ca brandurile si marketerii nu reusesc sa ii targeteze eficient. 46% spun ca ar dori ca reclamele sa le promoveze produse pe baza gusturilor si intereselor lor aratate anterior.

De ce esueaza marketerii, in ciuda accesului sporit la date? O lipsa a instrumentelor potrivite sau a cunoasterii utilizarii acestora. 87% din cei intervievati de BlueVenn au fost de acord ca o analiza mai eficienta a datelor despre clienti va rezolva aceasta problema.

Doar jumatate dintre consumatori stiu cum sa blocheze reclamele pe mobil 

In ciuda faptului ca peste 80% dintre persoanele chestionate de GlobalWebIndex detin un dispozitiv mobil, doar 15% dintre acestia blocheaza anunturi pe dispozitivele mobile, in comparatie cu 68% ce blocheaza anunturile pe laptopurile lor.

Rezultatele arată că utilizatorii nu stiu ca pot bloca anunturi pe dispozitive mobile, doar 48% dintre proprietarii de dispozitive fiind constienti de aceasta posibilitate.

Multi sunt insa frustrati de publicitatea online, unul din trei utilizatori de dispozitive mobile considerand ca vede prea multe reclame atunci cand foloseste mobil pentru a naviga pe internet si aproape 50% dintre persoanele chestionate si-ar dori sa blocheze toate anunturile.

70% din publicul site-urilor de stiri doreste ca stirile false sa fie combatute de companii

Doar 20% din cei ce formeaza audienta site-urilor de stiri au incredere ca stirile pe care le citesc sunt reale, iar 70% isi doresc mai multa implicare din partea companiilor de social media in a combate si semnala stirile false.

Un sondaj facut in UK pe 1000 de britanici de catre the7stars, a aratat ca pentru 45% din ei a fost greu sa inteleaga ce stiri sunt false si care nu. Doar 7% au spus ca simt ca Facebook si Twitter fac tot ce se poate pentru a ii proteja de stiri false, si doar 10% au spus ca au incredere in stirile distribuite de prietenii lor in social media.

Toate abilitatille importante de marketing digital le poti dobandi in cadrul programului intensiv de pregatire pe care il vom relua in curand: MAKE IT ACADEMY.

Pentru mai multe informatii despre cursuri, ne poti contacta la office@makeitacademy.com sau la 0764 118 196. Te asteptam sa ocupi din timp locul dorit!