Un nou survival skill pentru omul modern

Marketingul digital reprezinta o parte vitala a afacerilor in zilele noastre. Dar este si o abilitate pe care oricine ar trebui sa o aiba, indiferent de ce presupune jobul lor.

Ti-ai pus vreodata intrebarea “Oare ar trebui sa invat marketing digital?” Crezi ca marketingul digital este doar o alta profesie sau un alt domeniu de studiu?

Este normal cateodata sa consideram ca marketingul digital este doar una din multele profesii din lume. La fel ca programarea, contabilitatea si altele, marketingul digital poate parea a fi doar o alta profesie pe care o poti alege dintr-o vasta lista de posibilitati.

Realitatea este insa diferita. Nu poti ignora marketingul digital. In acest articol, iti vom spune de ce ar trebui sa inveti marketing digital, chiar daca nu planuiesti sa iti faci o cariera din asta.

In ziua de azi, marketingul digital a devenit un limbaj, un mediu de comunicare, un nou survival skill.

Crezi ca ai optiunea de a invata sau nu engleza? Nu! Engleza reprezinta coloana vertebrala a economiei globale in prezent, si nici nu se pune problema daca ar trebui sau nu o inveti.

Desi marketingul digital poate parea doar un alt subiect de studiu sau o alta optiune de cariera, de fapt el formeaza motorul principal al economiei actuale. Marketingul digital este o aptitudine pe care fiecare ar trebui sa o aiba, indiferent de profesie.

Fata de 16 ani care posteaza un selfie pe Instagram face marketing digital. Tipul de 20 de ani care posteaza pe Facebook poze cu prima lui motocicleta face, de asemenea, marketing digital. Activistul social care incearca sa adune semnaturi pentru o petitie face marketing digital.

Odata ce incepi sa observi cum comportamentul oamenilor din jurul nostru s-a schimbat din cauza internetului, vei vedea ca marketingul digital este peste tot si toata lumea il practica.

Inainte, posturile TV, ziarele si posturile de radio aveau puterea de a crea si difuza idei si informatii.

Odata cu internetul insa, pentru prima data in istoria omenirii, un singur individ are puterea de a publica ceva ce poate fi vazut de intreaga lume. Nu am mai avut aceasta putere pana acum. Am fost intotdeaua consumatori de informatii, dar niciodata creatorii ei.

Iar in ziua de azi, toti distribuim informatii prin intermediul canalelor digitale. Publicam texte, poze, materiale video care pot fi personale, legate de munca, sau initiative non-profit.

Singurii oameni care nu folosesc marketingul digital sunt cei care nu folosesc telefoane mobile sau laptopuri. Fie sunt prea in varsta sa invete sa le foloseasca, fie nu au acces la internet. In afara de ei, absolut toata lumea foloseste marketingul digital si ar beneficia din a invata mai bine cum functioneaza.

Aptitudinile de marketing digital au devenit la fel de necesare precum cunoasterea limbii engleze pentru a putea comunica. Cei care s-au apucat sa il invete, au descoperit ca marketingul digital poate fi aplicat la orice gen de profesie.

Activitatile de marketing digital nu ar trebui limitate doar la echipa responsabila de acesta, deoarece marketingul digital se desfasoara la nivelul intregii organizatii.

Marketingul presupune intelegerea dorintelor clientului, iar marketingul digital ajuta in acest sens.

Marketingul si comunicarea sunt incorporate in procesul de creatie. Daca cineva realizeaza un produs dar nimeni nu intelege cum trebuie folosit, acel produs nu va avea succes.

Marketingul este de asemenea responsabilitatea echipei de suport deoarece daca aceasta echipa face treaba buna, va fi apreciata. Acest lucru va duce la cresterea afinitatii brandului, promovare “din gura in gura”, iar in cele din urma la mai multi clienti.

La polul opus, daca serviciile oferite de echipa de suport nu sunt de calitate, cineva ar putea scrie online lucruri negative despre companie, iar asta ar afecta imaginea brandului, anuland toate progresele facute prin activitati de marketing si branding.

Deci nu conteaza ce pozitie ai in companie, aptitudinile tale de marketing digital o vor ajuta sa creasca. Atat angajatii, cat si cei care lucreaza pe cont propriu au nevoie de aceste cunostinte.

Majoritatea conceptelor pe care le inveti in marketing si marketing digital te vor ajuta de asemenea si in alte parti ale vietii tale. De exemplu, cei care lucreaza in marketing isi pot influenta cu usurinta prietenii si familia deoarece inteleg cum functioneaza psihologia umana si stiu cum reactioneaza oamenii.

Din aceste motive, chiar daca nu ai de gand sa lucrezi in marketing digital, ar trebui sa inveti si sa obtii aceasta abilitate.

Te asteptam la cursurile noastre, si in special la Academia de Marketing Digital MAKE IT ACADEMY pentru a invata rapid, practic si intr-un mod bine structurat cum sa folosesti marketingul digital in beneficiul tau, la un nivel avansat.