Modul original in care un roman a cumparat de pe Amazon in anii 90′

Jeff Bezos, fondatorul cunoscutului magazin online Amazon, a povestit in 1998 la o adunare unde fusese invitat sa vorbeasca despre antreprenoriat si comertul pe internet, modul original in care unul din primii clienti din Romania i-a trimis bani pentru a cumpara produse.

Bezos a explicat cum, deoarece nu avea un card pentru a plati comanda online in modul obisnuit, romanul a ales o cale surprinzatoare, cea mai ciudata pe care antreprenorul o intalnise pana atunci. Acesta le-a trimis bani cash, doua bacnote de cate o suta de dolari, impaturite in pachetele mici, bagate in interiorul unui floppy disk.

Persoana le-a trimis apoi discul prin posta, din Romania in Statele Unite, cu un mesaj scris pe el care spunea in engleza: “Inspectorii vamali fura bani dar nu cunosc limba engleza. Banii sunt in interiorul floppy disk-ului.”

Intreaga audienta in fata caruia vorbea s-a amuzat la auzul acestei povesti. Bezos a incheiat spunand ca banii au ajuns in siguranta la sediul Amazon, iar cartile comandate au fost trimise in Romania si au ajuns cu bine la romanul inventiv.

Pentru mai multe informatii despre inceputurile site-ului Amazon, vezi primul articol din seria Cum s-au lansat gigantii online – Amazon.

Te asteptam la cursurile pe care le desfasuram la sediu in Bucuresti pentru lectii practice despre cum sa te promovezi prin marketingul digital.